een hele dag samen

’s Morgens vroeg arriveer ik in de Noordhollandstraat. Het is schoolvakantie en JanWillem en Chaja moeten beiden naar hun werk. Dus aflossing van de wacht.
Sarah informeert of ik dan ook maar een nachtje blijft slapen, het bed staat immers klaar. Als ik weiger, wil ze (vaste prik) weten waarom. Ik verklaar dat ik graag in mijn eigen bed slaap, maar dat overtuigt haar niet. “Dit is ook je eigen bed in mamma’s kantoor”.

Casper volledig aangekleed en Storm poedelnaakt. Op mijn aansporing zich aan te kleden, reageert hij op zijn klassieke manier. ” Het is vakantie en dan mag ik tot 10 uur bloot blijven.”
Nee is nee bij Storm en regels zijn regels. Ik krijg het koud als ik hem zie, maar leg me noodgedwongen bij dit gedecideerde kind neer.

Na anderhalf uur worden ze lawaaaiig, vechterig en ik weersta de verleiding om een video op te zetten. Dan hangen ze de hele dag voor die buis.

Dus stel ik voor om naar de speeltuin te gaan. En… volstrekte instemming.
Op dat moment begint het zachtjes te regenen, ik opper om het nog even uit te stellen, maar ze taxeren de lucht en steken hun hand uit om de kracht van de druppels te voelen. Dan besluiten ze dan ik niet moet zeuren, het kan best.

In de speeltuin Goudenstein staat een loods met allerhande speelgoed, sportartikelen, fietsjes en steps. Ze maken zich ongerust onderweg of het winkeltje wel open zal zijn, maar gelukkig is dat het geval.
De beheerder herkent de kinderen van een uitje de vorige dag naar de dierentuin in Amersfoort.

Op de meegbrachte regenjasjes voor de kinderen posteer ik me op een natte bank en leg het andere jasje over mijn te dunne zomerbroek.
Ze amuseren zich geweldig, Sarah fietst rondjes op een fiets met zijwielen en Casper en Storm proberen elk attribuut uit de keet uit.

Op een gegeven moment heeft Casper de skeelers aan en het lukt hem vrij aardig zich daarop te bewegen. Storm kleineert de prestatie en vindt dat het veel harder hoort. Zoals gewoonlijk legt Cas dat weer eens niet naast zich neer en ik kapittel Storm en troost Casper.

Nadat Casper de skeelers heeft teruggebracht, trekt Storm ze aan. Er staat een hoog hek van gaas tussen het voetbalveld en de speeltuin. Vlak langs dat hek beweegt Storm zich angstig op die roldingen. Hij hangt regelmatig aan het hek en probeert zijn benen weer onder zich te krijgen. Het is akelig om te zien en ik raad hem aan te stoppen. Maar nee.. hij moet net zoveel rondjes als Casper en hij heeft ze geteld!

Cas wil wraak nemen en roepen dat het véél harder moet. Dan ga ik moraliseren en probeer de strekking van “Wat niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet” uit te leggen.
Casper maant me aan in het woordenboek te kijken, want volgens hem luidt het gezegde: “Wat een ander jou doet, mag je terugdoen.


Geplaatst

in

door