niertransplantatie

Als dit een dagboek is voor later, hoort er ook een verslag in over de afgelopen spannende periode. Anders valt er ineens een heel stuk tijd weg.
Chaja’s nierfunctie ging gestaag achteruit en jawillem bood aan donor te zijn. Hoewel de kin deren goed op de hoogte werden gehouden, leek het alsof het allemaal een beetje langs ze heenging.
Aan de operatie vooraf werden we uitgenodigd om aan familievoorlichting deel te nemen. Een robotachtige coordinatrice transplantie gaf tekst en uitleg over de komende gebeurtenissen. Geen technisch detail werd geschuwd. Vooraf vroeg ze vragen tot het eind te bewaren. Het verhaal zou ongeveer drie kwartier duren.
Storm zette zijn gezicht op onweer. Casper en Sarah lieten zich de mond niet snoeren en vroegen uitleg als zij daar behoefte aan hadden.
Die afstandelijkheid bleek schijn, Storms leerkracht vertelde dat hij na de ingreep zo vrolijk was als ze hem ik weken niet gezien had.
Sarah was geschokt toen ze horde dat Chaja 10 dagen in het ziekenhuis moest blijven, “Dan zie ik heel lang mijn moeder niet.” Bij al dat voorbereiden was de mededeling dat ze natuurlijk op bezoek mocht komen erbij ingeschoten.
Janwillem was eerder thuis dan Chaja en de kinderen waren behulpzaam en lief. Hun moeder was nog niet thuis of Casper verviel in zijn pubergedrag.


Geplaatst

in

door

Tags: