Figurante

Vandaag 1 mei wordt mijn stukje gracht omgetoverd in Koninginnedagsfeer. Gisteren hebben de medewerkers van AT5 van alles verzameld op de vrijmarkt en uit de feestwinkel hebben ze vlaggen, oranjeslingers en ballonnen gehaald. Er zijn opnamen voor de serie Adam en Eva: Amsterdam En Vele Anderen

Sarah komt kijken en mag figureren. Getooid met een oranje boa neemt ze plaats in een grote fauteuil aan de rand van het water. Onder de brug komt een boot met zingende mannen van het homokoor Manoeuvre en de hoofdrolspeelster.
Eva hangt kotsend over de railing en valt in het water: tot vier keer toe wordt de scene opnieuw gedraaid.

Dan is het tijd voor de lunch.  Sarah wordt als medewerkster plechtig uitgenodigd. Op het Amstelveld staan lange tafels klaar. Drie soorten huisgemaakte soep en voor iedereen een tasje met vele lekkernijen. 
Diep tevreden gaat Sarah tussen de crew en spelers zitten en voorziet al haar handelingen van commentaar. 

Begerig laat ze daarna haar blik vallen op een stapel conservenblikken met bijbehorende ballen. Die mag ze hebben en met een inderhaast opgedoken dochtertje van een medewerkster speelt ze fanatiek. 

Dan komt de organisator, die dankbaar gebruik heeft gemaakt van mijn stroom, onze gage brengen: 70 Euro. ” Maar daar hebben we ook hard voor gewerkt” merkt mijn kleindochter op.


Geplaatst

in

door