ongeschikt voor anarchisme

Een hele tijd niets gemeld in dit dagboek. Maarten heeft 12 september een motorongeluk gehad in Zuid-Frankrijk, gebroken ribben en scheenbeen. In het provinciale ziekenhuis traden ademhalings-complicaties op en hij  is per helicopter naar een acdemisch ziekenhuis in Marseille gebracht. 
Daar is hij 3 dagen buiten bewustzijn geweest. 

Chaja is naar Marseille gegaan. De kinderen waren met JanWillem thuis. Toen ik Storm vroeg hoe ze dat was bevallen, vertelde hij: “Prma hoor, pappa let niet zo op ons, we konden doen wat we wilden. Weet je, we zijn al om kwart voor vijf televisie gaan kijken en dat mag eigenlijk pas om vijf uur!”Missen ze de genen voor anarchisme?
 
Inmiddels is Maarten met een soort vliegend ziekenhuis naar Nederland gevlogen. Hij knapt langzaam op.

Casper en Storm moeten een werkstuk maken. Casper kiest De Indianen in Noord-Amerika en Storm
De koude Oorlog. 

In het nawoord schrijft Casper: “Ik vond het leuk om dit werkstuk te maken. Ik heb er veel van geleerd, mijn oma trouwens ook.” 
Storm is heel geinteresseerd in politieke complicaties, machtsevenwicht en strategie. Dat levert goede discussies op. Ik schrik als ik merk hoe weinig ik nog weet van de periode, die ik toch bewust heb meegemaakt. Ik haal zelfs de oorzken van de Korea- Vietnamoorlog door elkaar. 

 


Geplaatst

in

door