zelfkastijding

Ik haal de kinderen uit school. Sofie, een vriendinnetje van Sarah vraagt haar om mee te komen spelen en ook te blijven eten. Opportunistisch informeert de jongedame wat er op het menu staat.

Ook Storm is uitgenodigd, maar:”hij mag niet”, meldt het vriendje. Als ik bij Storm informeer naar de reden, biecht hij dat hij afgelopen vrijdag met een vriendje niet in de buurt is gebleven. Hij had een afspraak bij Wopke en Chaja heeft hem lopen zoeken. 
Als ik het Chaja vertel, kijk ze stomverbaasd. Hij heeft kennelijk zelf deze straf bedacht of geconcludeerd. Chaja roept hem bij zich. Ze wil de lengte van deze boycot horen. “Mijn hele leven”, antwoordt Storm, die nooit wars is van overdrijving. Gelukkig bleek één dag genoeg.

Casper biedt aan een website voor me te maken. Een oma met een eigen bedrijf zonder website, onmogelijk! Hij verzint de meest wervende teksten voor me ” De beste remedial teacher van de wereld”. Na mijn afkeuring : van Europa, van Nederland, van Amsterdam. Ik leg uit dat ik dat kwetsend voor mijn collega’s vind. Dat snapt hij. “Maar hoe krijg je dan klanten?”
 Op mijn verklaring dat ik te veel aanmeldingen krijg om aan de vraag te voldoen, verzint hij de kreet: “Bel maar snel!”


Geplaatst

in

door