Storms verjaardag en de “truc”

Storm viert zijn verjaardag met de familie. Een stapel spellen staat klaar en in groepjes gaan gasten en gezin aan de gang. Behendigheid en strategie komen aan de beurt.
Storm wordt echt groot, hij verbijt zijn teleurstelling bij verlies zichtbaar. Zijn gezicht spreekt boekdelen, maar hij moppert niet.

Twee weken geleden hebben we samen een cadeau gekocht, een ridder van Palymobiel. Ik kan het geschenk nergens meer vinden; te goed opgeborgen!
Dus.. kocht ik ten einde raad een nieuw cadeau, maar die losse ridder was niet meer te krijgen en uit schaamte kocht ik (een duurdere) set.
Storm barstte in vreugdekreten uit en bij het weggaan liep hij mee naar beneden, bedankte me nogmaals uitbundig en troostte: “Niet erg hoor dat je ons eigen cadeau kwijt raakte.”

Van de rest van de familie kreeg hij een kasteel, dat in elkaargezet diende te worden. Sarah eiste haar aandeel in de werkzaamheden op, maar dat mislukte, de jongens vonden haar echt te jong. Voor geen gat te vangen, verzint ze een list. Ze introduceert Tijgertje, haar slaapknuffel. die is namelijk TIEN. Na overleg met Chaja mag Tijgertje de verpakking opruimen.

Casper zit op een toneelcursus en vangt ons voor een nieuw spel “Freeze” Hij deelt het gezelschap in twee teams en benoemt zich zelf tot scheidsrechter. Dan geeft hij ons een opdracht en een thema.”Overleg met elkaar en beeld dit thema uit als tableau vivant, als “still”
Dan beoordeelt hij onze prestaties. En trouw aan zijn rechtvaardigheids-gevoel krijgt elk team om beurten een punt. Als Chaja het laatste spel aankondigt en het op een beslissing aankomt, krijgen we beiden een punt.

Om Casper en Jan spellingregels aan te leren, meen ik een leuke opdracht te hebben gemaakt.
Ik maak een verhaaltje, waarin in het bos bommen groeien en in de oorlog bomen uit de lucht vallen. Ze moeten de foute woorden aanstrepen.
Na drie regels stoot Casper Jan aan: “Jan ik weet de truc. Als zij er één schrijft moeten het er twee zijn en andersom.”

Ze mogen elkaars werk nakijken en becijferen. Casper maakte één fout en krijgt een 9+. Jan maakt 4 fouten en Casper deelt een 8+ uit, met de toevoeging” Omdat je mijn vriend bent, want eigenlijk is het niet meer dan een 7 waard.”


Geplaatst

in

door