Sinterklaas

Bij dit soort dagen merk ik dat de kinderen groot worden. Casper en Storm lezen zelf de gedichten bij hun pakjes voor. Casper is zo overmoedig dat hij ook de versjes van de anderen wil declameren.Zelfs Sarah heeft briefjes bij haar kado’s gekregen en zo hoort het ook, vindt ze. 

Storm legt de volgorde van grabbelen vast: van klein naar groot. 
Als Casper twee boeken krijgt met de geschiedenis van piraten en ridders, is hij verloren. Wat hem betreft gaat het feest zonder hem verder. Storm let goed op dat hij net zoveel pakjes krijgt als de anderen en als zijn chocoladeletter wat lang op zich laat wachten, twijfelt hij eraan of er wel één voor hem komt. Alsof hij ooit overgeslagen wordt. 

Sarah krijgt een roze badjas met slofjes en Lenie tovert na afloop voor Storm een blauwe uit haar tas. Met afgrijzen kondigt Storm aan dat hij nu en nooit niet een badjas gaat dragen. 

Terwijl Chaja  -geruisloos en op het oog moeiteloos- kookt, kiezen de jongens een spel. Storm probeert auto’s van een overladen parkeerterrein te manoeuvreren. Naast Opa, allebei in een rode trui, overleggen ze over de strategie.

Casper gaat met JW een gevechtsvliegtuig in elkaar zetten. De onderdeeltjes zijn zo klein, dat er een pincet aan te pas moet komen om ze op te pakken.
De hoofden dicht bij elkaar, volgt Casper de aanwijzingen van zijn vader op.


Geplaatst

in

door