electrotechniek

Afgelopen dinsdag was ik voor het eerst met Petra, de nieuwe Tsechische au-pair samen. Als we binnenkomen staat er een schotel met gesmeerde rijstwafels en wat te snoepen klaar.
Petra zet thee, verontschuldigt zich en gaat naar boven om iets aan de was te doen.

Storm en Casper kijken naar de nieuwe televisie, maar na enige tijd valt het licht, de tv en alle keukenapparatuur uit.
Ik roep naar boven, maar de wasmachine draait en ik vind Petra tussen stapels kleren op het bed.

We gaan samen op zoek naar de stoppenkast. We trekken alle deuren op, zetten rommel opzij, maar onvindbaar.
Het is mijn eer te na om Chaja of JanWillem te bellen. Dat moet toch te vinden zijn en in een zo gelectrotechniseerd huis met het wel haast een gevaarte zijn.

Dan leg ik mijn probleem aan Casper voor en die weet raad. “Kom maar mee, dan zal ik je laten zien, wat je moet doen”

Achter de garderobenis in de benedengang hangt een rolgordijn. Volgens Cas moet ik nu eerst aan het touwtje trekken, maar dat zit vast. Hij klimt op de plank en probeert het los te maken, maar dat lukt niet. Ik schuif het opzij en zie een batterij, schuifjes handels en een schema.
Cas knikt en zegt:” Nu moet je het verder zelf doen, want ik kan niet lezen” en gaat naar boven.

Ik determineer welk handeltje een afwijkende stand vertoont en zet dat gelijk. En ja… er was licht. Als ik in de kamer arriveer, slaat Cas zijn hand tegen de mijne, op de manier waarop volleyballers een punt vieren.

Na 10 minuten herhaalt zich de storing. Ik weet nu wat me te doen staat en doe mijn plicht. Nog drie keer, dan bel ik JanWillem, die niet goed weet wat hij er mee moet. Dan maar Chaja. Zij belt even later terug, na overleg met de electricien.

Die vermoedt dat het probleem in een verlengsnoer zit. Cas en ik zoeken alle stekers en met vereende krachten ontkoppelen we de snoeren.

Het licht blijft branden en Cas – trots op zijn hulp in de werkzaamheden- speelt de monteur. Storm heeft alleen maar bewonderend toegekeken.

Cas gaat op in zijn spel, heeft gereedschap nodig en dan mag Storm een rol vervullen. Cas stuurt hem telkens naar boven om meer en ander materiaal te halen en opgewekt ( geen spoor van protest) laat Storm zich sturen.

Ik herken een beetje de situatie van vroeger, ook Maarten was waterdrager voor Jeroen.

Ik ben benieuwd wanneer Storm daar genoeg van heeft.


Geplaatst

in

door

Tags: