zakgeld

Wij lopen terug van school naar huis. Casper is in de periode”Zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk!”

Deze keer : geld. Grote mensen werken en krijgen geld, start hij zijn offensief. Ik doe op school werkjes en ik krijg niets.
Ik moet hem gelijk geven en stel voor om de kwestie ’s avonds aan zijn ouders voor te leggen. Als zij toestemming geven, krijgt hij van mij wekelijks op dinsdag 0.50 Eurocent zakgeld.

Tijdens de maaltijd legt hij zijn probleem voor. Ook Chaja en JanWillem vinden dat hij de leeftijd heeft bereikt, waarop hij recht op dit soort zaken heeft. Wel wil Chaja nog even weten wat hij denkt met het geld te gaan doen. Slijm, slijm… een kadootje voor jou kopen, fleemt Cas.

De volgende Dinsdag hebben Chaja en ik een licht verschil van mening aan tafel, niks bijzonders, iets buiten onze eigen levens.
Casper wil er tussendoor. Chaja maant hem tot wachten, maar hij stopt niet en begint over zijn zakgeld. Op de correctie dat hij even moest wachten tot wij uitgepraat zijn, pareert hij” Als jullie ruzie maken, vergeet je alles, dus ik ben bang dat ik mijn zakgeld niet krijg.”

Dan nog gaat hij naar bed zonder dat we het geregeld hebben. Voor ik vertek laat ik met een briefje het beloofde achter.


Geplaatst

in

door

Tags: